OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz Şentepe  Mahallesi TOKİ 1. Etap evleri yanına kurulmuştur. Şehir merkezinden uzak olması ve Bağ evlerinin yanında yapılması nedeniyle yapılaşmanın az ama düzenli bir şekilde olduğu bir konumdadır. Okulumuz TOKİ tarafından yapılmış olup,2008 yılında yapımı tamamlanmış ve bakanlığımıza teslim edilmiştir.Okulumuz 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılı'na Eğitim-Öğretime başlamıştır. Amaç olarak Türk Milli Eğitimi çerçevesi içerisinde ilköğretim amaç ve programına uygun olarak hizmet etmektedir.

Okulumuzun adı,  1974 yılında Eskişehir İli, Günyüzü-Sivrihisar'da dünyaya gelmiş, 24.06.1999 Yılında Beytüşşebap Konik tepe mevkiinde PKK terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan, Jandarma Kd. Çvş. Yaşar ÇETİNKAYA'nın ismi, okulumuza verilmiş ve Şehit Yaşar Çetinkaya İlköğretim Okulu adı  ile 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılı'na 45 öğrenci ile Eğitim-Öğretime başlamıştır.

Okulumuz her sınıflar iki şube olmak üzere 3 anasınıfı, 8 ilkokul, 8 ortaokul ve 2 Özel Eğitim Sınıfı olmak üzere toplam 21 şube bulunmaktadır.Okulumuzda 32 derslik,1 Drama dersliği,1 bilişim teknoloji sınıfı, 2  fen laboratuarı,1 konferans salonu, kütüphane, öğrenci kooperatifi, 3 idari oda ve 1 öğretmenler odası, 1 Okul Aile Birliği Odası,1 Hizmetli Odası olmak üzere 1446 x 4 m2 kapalı alan, 6480 m2  bahçe olmak üzere toplam 7926 m2 balan üzerinde yer alan bir ilköğretim okuludur.

Okulumuzda 2 idareci, 13 branş , 8 sınıf öğretmeni, 3 anasınıfı öğretmeni, 4 Özel Eğitim öğretmeni(3 ücretli), 3 hizmet alımın personeli olmak üzere 33 kişilik kadrosuyla özverili çalışmalarını sürdüren okulumuz, 201'i ilkokul, 204 ortaokul öğrencisi olmak üzere toplam 405 öğrencisiyle Eğitim-Öğretim yolculuğuna devam etmektedir